Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 13:24

Φωτογραφικός Μαραθώνιος "Athens Photo Inspiration 09" (Προθεσμία 13/6/2009Το Athens Photo Inspiration διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποτελεί μία ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε μία γιορτή αφιερωμένη στην τέχνη της φωτογραφίας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία με διαγωνιστικό χαρακτήρα και κύριο στόχο την υποστήριξη της ατομικής και συλλογικής καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη φωτογραφία.

Το Athens Photo Inspiration θα πραγματοποιηθεί την Kυριακή 14 Ιουνίου και απευθύνεται σε όλους όσους χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο, ως μορφή έκφρασης της έμπνευσής τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα φωτογραφικό «μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας, και να προσεγγίσουν μέσα από το δικό τους φακό μια σειρά θεμάτων με έμπνευση από την καθημερινή ζωή της πόλης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή δεν είναι τόσο η τεχνική γνώση του φωτογραφικού μέσου, όσο η έμπνευση και η διάθεση για δημιουργία.

Το Athens Photo Inspiration θα κορυφωθεί με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών και την απονομή των βραβείων από το Nestea, χορηγό της διοργάνωσης. Οι βραβευμένες εικόνες θα παρουσιαστούν στο κοινό σε ειδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί το Νοέμβριο από το Athens Photo Festival 09.

Το Athens Photo Inspiration διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών ενεργειών του Athens Photo Festival 09.

Σημείο εκκίνησης
Πλατεία Κλαυθμώνος (επί της οδού Σταδίου)
Ημερομηνία διεξαγωγής
Κυριακή 14 Ιουνίου
Διάρκεια
6 ώρες

Πρόγραμμα
11:00  Προσέλευση στο σημείο εκκίνησης και παραλαβή ατομικών πακέτων συμμετοχής
11:45    Καλωσόρισμα και ανακοίνωση προγράμματος
12:00    Ανακοίνωση 1ου θέματος και έναρξη διαγωνισμού
14:00    Συγκέντρωση στο σημείο εκκίνησης και ανακοίνωση 2ου θέματος
16:00    Συγκέντρωση στο σημείο εκκίνησης και ανακοίνωση 3ου θέματος
18:00    Λήξη διαγωνισμού, συγκέντρωση στο σημείο τερματισμού (ξενοδοχείο Electra Palace, Πλάκα) και παράδοση του φωτογραφικού υλικού

Η διαδικασία αναλυτικά:
Οι συμμετέχοντες έχοντας μαζί τους την ψηφιακή τους φωτογραφική μηχανή, θα συναντηθούν στο σημείο εκκίνησης (Πλ.Κλαυθμώνος) στις 11:00.

Κατά την προσέλευσή τους θα απευθύνονται στο γραφείο υποδοχής, απ? όπου θα λάβουν και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για: την παραλαβή της ειδικής κάρτας διαπίστευσης με τον αριθμό συμμετοχής τους καθώς και άλλο ενημερωτικό υλικό για το διαγωνισμό... και φυσικά παγωμένο Nestea.

Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν για την ανακοίνωση του πρώτου θέματος. Η  διαδικασία θα επαναλαμβάνεται ανά δύο ώρες, στο ίδιο σημείο συνάντησης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να ανεφοδιαστούν με τη νέα θεματική ενότητα που πρέπει να αποδοθεί  φωτογραφικά, αλλά και με παγωμένο Nestea.

Ο φωτογραφικός μαραθώνιος, Athens Photo Inspiration, θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, με τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων στο σημείο τερματισμού (ξενοδοχείο Electra Palace, Πλάκα), και την παράδοση του φωτογραφικού υλικού στην ομάδα εργασίας του Athens Photo Inspiration 09.

Κάθε διαγωνιζόμενος θα απευθύνεται στον αντίστοιχο ?σταθμό παραλαβής? και θα παραδίδει τρεις φωτογραφίες (μία ανά θεματική ενότητα) τις οποίες και επιλέγει να υποβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα και να τεθούν στην κρίση της επιτροπής, αρχικά, και στη συνέχεια του κοινού.

Τρόποι εγγραφής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν τη συμμετοχή τους μέσα από:
- το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής που υπάρχει διαθέσιμη στο site της διοργάνωσης www.athensphotoinspiration.gr
- την κατάθεση της φόρμας συμμετοχής στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης

Κέντρο Εγγραφών
Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης βρίσκεται επί της οδού Τσάμη Καρατάσου 15, στην περιοχή Μακρυγιάννη (σταθμοί Μετρό Ακρόπολη και Συγγρού-Φιξ).
Τ: 210 9210 545

Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Πέμπτη 14 Μαΐου ? Σάββατο 13 Ιουνίου
Δευτέρα: 10:00-21:00, Τρίτη-Σάββατο: 10:00-17:00

Κατηγορίες συμμετοχών
Aτομικές: για μεμονωμένα άτομα
Ομαδικές: Για τυπικές ή άτυπες ομάδες, 3-6 μελών*

* Κατά την εγγραφή της ομαδικής συμμετοχής ορίζεται ένα μέλος ως συντονιστής της ομάδας, το οποίο και την εκπροσωπεί σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις φόρμες συμμετοχής τους έως το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009.
Μετά από αυτήν την ημερομηνία, περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνει δεκτός κατά την ημέρα της δράσης στο Κέντρο Υποδοχής, που θα φιλοξενηθεί στο σημείο εκκίνησης από τις 11:00 έως τις 11:45.

Παραλαβή αριθμού και πακέτου συμμετοχής
Όλοι όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση συμμετοχής θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα (email), με το οποίο θα τους γνωστοποιείται ο αριθμός συμμετοχής τους.

Οι συμμετέχοντες που έχουν λάβει το ενημερωτικό email θα πρέπει να προσέλθουν στο σημείο εκκίνησης και να κατευθυνθούν, σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους, στον αντίστοιχο σταθμό διανομής, απ? όπου και θα παραλάβουν το πλήρες ατομικό πακέτο συμμετοχής του Athens Photo Inspiration.

Όσοι δεν έχουν λάβει το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email), μπορούν να απευθύνονται στο Kέντρο Eγγραφών της διοργάνωσης, προκειμένου να λάβουν τη σχετική επιβεβαίωση και τον αριθμό συμμετοχής τους.

Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν όλες τις θεματικές ενότητες του φωτογραφικού μαραθωνίου θα παραλάβουν αμέσως μετά από την παράδοση του φωτογραφικού υλικού, αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής καθώς και συμβολικό δώρο «Το βιβλίο της έγχρωμης φωτογραφίας» (συλλογικό έργο).
Περισσότερες πληροφορίες: www.athensphotoinspiration.gr
Τ: 210 9210 545, E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.