Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 09:21

Πρόσκληση καλλιτεχνών και φωτογράφων για τη συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2009

Το ερχόμενο Φθινόπωρο θα λάβει χώρα το Athens Photo Festival 2009 που αποτελεί ένα διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός. Το θεματικό πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, συνιστά μία πλατφόρμα όπου τα σύνορα αίρονται και είναι δυνατή η συνύπαρξη ετερόκλητων στοιχείων, αξιών, χώρων, τόπων και μορφών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό ατομικών και ομαδικών εκθέσεων με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή και πλαισιώνεται από μία σειρά σημαντικών δράσεων όπως το Photo Folio Review Place 2009, φωτογραφικός μαραθώνιος, ημερίδα για τη φωτογραφία, διαλέξεις, masterclasses, προβολές, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, on-line project και άλλες παράλληλες δραστηριότητες.

Όσον αφορά το Εκθεσιακό Πρόγραμμα 09 το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας απευθύνει πρόσκληση σε φωτογράφους και καλλιτέχνες, για την υποβολή προτάσεων και την ένταξή τους στο εκθεσιακό πρόγραμμα ΑPhF:09 με κύριο θεματικό τίτλο Crossroads. Το ίδιο για το concept Νέοι Φωτογράφοι 09 που απευθύνεται σε νέους δημιουργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έκθεση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επεσκέφθητε τον διαδικτυακό χώρο http://www.hcp.gr

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας με την αναγγελία της διοργάνωσης του APhF:09 το ερχόμενο φθινόπωρο, απευθύνει πρόσκληση σε φωτογράφους και καλλιτέχνες, για την υποβολή προτάσεων και την ένταξή τους στο εκθεσιακό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με κύριο θεματικό τίτλο "Crossroads".

Η κάθε πρόταση θα πρέπει να συντίθεται από ένα σύνολο δέκα έως είκοσι εικόνων και να παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος μιας φωτογραφικής εργασίας, χωρίς απαραίτητα να εντάσσεται στο θεματικό πλαίσιο που πραγματεύεται η φετινή διοργάνωση.

Kάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να "κατεβάσει" και να διαβάσει τη σχετική προκήρυξη και συμπληρώσει και να δήλωση συμμετοχής. Η υποβολή του υλικού θα γίνεται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής ή ταχυδρομικά σε CD-Rom.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να υποβληθούν στο διάστημα από τις 16 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 29 Μαϊου 2009. Για την προκήρυξη και τη δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας προκηρύσσει την 18η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας «Nέοι Φωτογράφοι 2009» και απευθύνει πρόσκληση σε νέους δημιουργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος, να υποβάλλουν την εργασία τους προς αξιολόγηση. H έκθεση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2009, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 09. Στόχος της διοργάνωσης είναι να διευκολύνει την πρόσβαση νέων φωτογράφων στην καλλιτεχνική σκηνή και την ανάδειξη του έργου τους στο ευρύτερο κοινό.

Kάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να "κατεβάσει" και να διαβάσει τη σχετική προκήρυξη και να συμπληρώσει δήλωση συμμετοχής. Η υποβολή του υλικού θα γίνεται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής ή ταχυδρομικά σε CD-Rom.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να υποβληθούν στο διάστημα από τις 16 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009. Για την προκήρυξη και τη δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ.